Eikerløpet: Konnerudjenter med dobbeltseier

10.05.2018 Trond Brevik

Dagens vinnere i finværet ble Vilde og Tiril fra Konnerud. Vi snakker selvsagt om O-festivalturnéens t-skjorte-konkurranse - i dag i o-historisk terreng i Øvre Eiker der Anne Berit Eid og Egil Johansen tok VM-gull i 1978. 

Det er dessuten første gang vi har to vinnere. Konkurransen ble nemlig OFEST-turnéens hittil mest dramatiske.  Strengt tatt fungerer utlodninga slik at et kriterie for å vinne er at den som blir trukket ut må være tilstede. Først ble en Konnerudjente trukket ut som vinner, men hun var ikke tilstede. Vi trakk på nytt igjen, også denne gang ble det en Konnerudjente, nemlig Tiril Kihle. Men heller ikke Tiril var kommet til samlingsplass. Da ble det tydeligvis tatt affære i Konnerudleiren, man kunne ikke la to sjanser til å vinne OFEST2018-trøya gå fra seg slik! Vilde Sabine Skotnes tok resolutt aksjon, kom fram til mikrofonen og svarte riktig på tre o-festivalrelaterte spørsmål på vegne av sin klubbvenninne.   Vi besluttet derfor at både Tiril og Vilde fikk hver sin OFEST2018-trøye, og som bildet viser: To fornøyde vinnere. Gratulerer! 

O-festivalens utsendte må også berømme arrangøren, Eiker OL, med et flott arrangement. Dette var O-sport på sitt aller beste:

  • Kjempefin samlingsplass, i skogkanten, tørr, ryddig  og med god plass og oversikt
  • Kort avstand fra gratis parkering
  • Topp kioskutvalg, hyggelige kioskdamer og sympatiske priser
  • Underholdende og kunnskapsrik speaker
  • God løypelegging - vi hørte bare skryt av løypene
  • Fint vær
  • Artige retro-o-doer - med antibac-stasjon utafor
  • Tørt og bra løpbart furuterreng

Løypeleggerne hadde også skjønt betydningen av å henge skjermene så høyt at posten skulle være like grei å finne enten det sto noen der og stemplet eller ikke. Filosofien til løypeleggerne så ut til å være "hvorfor ikke legge løypene slik at det blir en god opplevelse for alle - den beste vinner sikkert uansett". Dette likte vi - orientering skal tross alt være gøy. Dessuten vant de beste i dag også. Vi syns løypeleggerne fortjener terningkast 6. 

Løpet hadde nesten 900 deltagere, blant annet flere storkanoner i H21A. Vi tipper de dyktige arrangørene får over 1000 deltagere allerede til neste år.